Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i mięsożerców.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 484
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 984
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2711
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 484
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 984
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2711
Składniki
Farsz mięsny: na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, po kilku minutach dodać cebulę i czosnek sól i pieprz wraz z ziołami. Smażyć ok. 5-7 minut a następnie wystudzić.
Farsz pieczarkowy:pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i ziołami takimi jakie lubicie.
Ciasto: do przesianej mąki dodać kefir, olej 4 łyżki, cukier, sodę, zagnieść aż będzie elastyczne. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min.
Rozwałkować ciasto jak na zwykłe pierogi. Wycinać koła szklanką i nakładać farsz jaki lubicie pieczarkowy lub mięsny. Sklejać pierogi i układać na blaszce do pieczenia na którym rozkładamy papier do pieczenia.
Piec w temp. 180 stC 30 min. moje zrobiły się złociste i niewiarygodnie pachnące!!!