Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i mięsożerców.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Farsz mięsny: na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, po kilku minutach dodać cebulę i czosnek sól i pieprz wraz z ziołami. Smażyć ok. 5-7 minut a następnie wystudzić.
Farsz pieczarkowy:pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i ziołami takimi jakie lubicie.
Ciasto: do przesianej mąki dodać kefir, olej 4 łyżki, cukier, sodę, zagnieść aż będzie elastyczne. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min.
Rozwałkować ciasto jak na zwykłe pierogi. Wycinać koła szklanką i nakładać farsz jaki lubicie pieczarkowy lub mięsny. Sklejać pierogi i układać na blaszce do pieczenia na którym rozkładamy papier do pieczenia.
Piec w temp. 180 stC 30 min. moje zrobiły się złociste i niewiarygodnie pachnące!!!