Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawy z ciasta francuskiego są szybkie w przyrządzeniu. Pieczone pierogi z tuńczykiem mogą być podane i na ciepło, i na zimno. Świetnie smakują też z kubkiem gorącego, czerwonego barszczu.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 527
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2726
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 742
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3414
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 527
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2726
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 742
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3414
Składniki
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Kapary drobno kroimy i łączymy z osączonym z oliwy tuńczykiem, jajkami pokrojonymi w kostkę, jednym surowym jajkiem, podsmażoną cebulą, śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Każde ciasto francuskie kroimy na 15 kwadratów. Nakładamy nadzienie i zlepiamy brzegi tworząc trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.