Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawy z ciasta francuskiego są szybkie w przyrządzeniu. Pieczone pierogi z tuńczykiem mogą być podane i na ciepło, i na zimno. Świetnie smakują też z kubkiem gorącego, czerwonego barszczu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10543
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3192
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2291
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10543
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3192
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2291
Składniki
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Kapary drobno kroimy i łączymy z osączonym z oliwy tuńczykiem, jajkami pokrojonymi w kostkę, jednym surowym jajkiem, podsmażoną cebulą, śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Każde ciasto francuskie kroimy na 15 kwadratów. Nakładamy nadzienie i zlepiamy brzegi tworząc trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.