Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawy z ciasta francuskiego są szybkie w przyrządzeniu. Pieczone pierogi z tuńczykiem mogą być podane i na ciepło, i na zimno. Świetnie smakują też z kubkiem gorącego, czerwonego barszczu.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1683
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232121
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1683
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232121
Składniki
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Kapary drobno kroimy i łączymy z osączonym z oliwy tuńczykiem, jajkami pokrojonymi w kostkę, jednym surowym jajkiem, podsmażoną cebulą, śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Każde ciasto francuskie kroimy na 15 kwadratów. Nakładamy nadzienie i zlepiamy brzegi tworząc trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.