Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone talarki cukinii.

Pieczone talarki cukinii.

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 2414

Dodano:

Odsłon: 4980

Pieczone talarki cukinii w pysznej chrupiącej panierce.

Składniki

  • -Cukinia mała - 1 szt
  • -Sól
  • -Oliwa z oliwek
  • -Tarty żółty ser - 5 łyżek
  • -Bułka tarta - 5 łyżek
  • -Płatki migdałowe - 2 łyżki
  • -Suszone oregano - 1 lyżeczka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię umyć i pokroić w plasterki o grubości około 3 mm.
    Oprószyć solą i wysmarować oliwą z oliwek.

  2. W misce wymieszać ser, bułkę tartą, migdały i suszone oregano.

  3. Plasterki cukinii obtaczać w panierce i układać na blaszce do pieczenia.

  4. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez około 25 minut.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń