Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone i nadziane młode ziemniaki.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 300
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1641
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 300
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1641
Składniki
Ziemniaki kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy są już miękkie odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Pomidora i śledzia kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy posiekany szczypiorek, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego i pieprz. Mieszamy i nadziewamy wydrążone ziemniaki.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 15 minut.