Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich ziemniaków jeszcze nie jedliście, rozpływają się w ustach. Ziemniaki nadziewane i upieczone w piekarniku, również można upiec na grillu. Ziemniaki są codziennie w naszej diecie, przeważnie jemy gotowane, czasami mamy ochotę na coś nowego i wyjątkowo smacznego. Proponuje ziemniaki które zamieniają się w prawdziwy przysmak.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 509
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 562
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 857
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 509
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 562
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 857
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i łyżeczką robimy otwór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków. Pieczemy 30 minut w 180°C.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojony boczek oraz pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Pod koniec dodajemy ketchup oraz musztardę, chwilkę smażymy i gotowym farszem napełniamy każdy otwór w upieczonych ziemiankach.
3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch ziemniaków. 4. Chwilkę zapiekamy w piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
5. Gotowe. 6. Smacznego.