Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-06-2016
Ziemniaki zapiekane w boczku z tymiankiem, polane sosem (np. czosnkowym) stanowią wspaniały dodatek do dania głównego bądź są genialną gorącą przekąską.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Ziemniaki obrać, podgotować około 12 minut w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia. Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki o grubości około 1-1,5 cm. Doprawić solą i pieprzem z obu stron, posypać tymiankiem. Zawinąć boczkiem. Ponownie posypać posiekanym tymiankiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec w piekarniku przez około 20 minut. Podawać gorące.