Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-06-2016
Ziemniaki zapiekane w boczku z tymiankiem, polane sosem (np. czosnkowym) stanowią wspaniały dodatek do dania głównego bądź są genialną gorącą przekąską.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 265
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25629
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 265
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25629
Składniki
Ziemniaki obrać, podgotować około 12 minut w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia. Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki o grubości około 1-1,5 cm. Doprawić solą i pieprzem z obu stron, posypać tymiankiem. Zawinąć boczkiem. Ponownie posypać posiekanym tymiankiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec w piekarniku przez około 20 minut. Podawać gorące.