Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone ziemniaki w boczku z tymiankiem

Przepis dnia 2016-06-27
Pieczone ziemniaki w boczku z tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 541

Dodano:

Odsłon: 11524

Ziemniaki zapiekane w boczku z tymiankiem, polane sosem (np. czosnkowym) stanowią wspaniały dodatek do dania głównego bądź są genialną gorącą przekąską.

Składniki

  • ziemniaki – 2 duże szt.
  • boczek wędzony – 1 opakowanie
  • świeży tymianek - kilka gałązek
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone ziemniaki w boczku z tymiankiem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, podgotować około 12 minut w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia.
    Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki o grubości około 1-1,5 cm. Doprawić solą i pieprzem z obu stron, posypać tymiankiem. Zawinąć boczkiem. Ponownie posypać posiekanym tymiankiem.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec w piekarniku przez około 20 minut.
    Podawać gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń