Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-06-2016
Ziemniaki zapiekane w boczku z tymiankiem, polane sosem (np. czosnkowym) stanowią wspaniały dodatek do dania głównego bądź są genialną gorącą przekąską.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11948
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6805
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11948
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6805
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Ziemniaki obrać, podgotować około 12 minut w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia. Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki o grubości około 1-1,5 cm. Doprawić solą i pieprzem z obu stron, posypać tymiankiem. Zawinąć boczkiem. Ponownie posypać posiekanym tymiankiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec w piekarniku przez około 20 minut. Podawać gorące.