Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-06-2016
Ziemniaki zapiekane w boczku z tymiankiem, polane sosem (np. czosnkowym) stanowią wspaniały dodatek do dania głównego bądź są genialną gorącą przekąską.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 666
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2122
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1412
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 160
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 559
Szybka i smaczna
Odsłon: 9231
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 666
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2122
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1412
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 160
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 559
Szybka i smaczna
Odsłon: 9231
Składniki
Ziemniaki obrać, podgotować około 12 minut w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia. Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki o grubości około 1-1,5 cm. Doprawić solą i pieprzem z obu stron, posypać tymiankiem. Zawinąć boczkiem. Ponownie posypać posiekanym tymiankiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec w piekarniku przez około 20 minut. Podawać gorące.