Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę z minimalnej ilości składników. Ciekawa alternatywa dla ziemniaków w mundurkach ze śmietaną, czy z gzikiem. Serek wiejski jest delikatny w smaku, kremowy i lekko słodki dzięki śmietance. Do ziemniaków dodaj warzywa, przyprawy i zioła, które jeszcze bardziej podbiją smak przekąski.
folia aluminiowa, nóż, deska do krojenia, miseczka
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 273
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 380
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 273
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 380
Składniki
Umyj ziemniaki. Wstaw garnek z wodą i solą, i gotuj ziemniaki do miękkości.
Tak przygotowane ziemniaki ostudź i osusz, a następnie z wierchu posmaruj oliwą z oliwek. Oprósz solą i zawiń każdy ziemniak osobno w folię aluminiową. Piecz w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez kolejne 10-15 minut.
W tym czasie pokrój warzywa i przygotuj serek. Cebulę pokrój w bardzo drobną kosteczkę, podobnie jak pomidory suszone. Nie muszą być odsączone z oleju. Szczypiorek lub koperek pokrój na drobno.
Do miski przelej dwa serki wiejskie. Dosól i dopieprz. Opcjonalnie możesz przecisnąć przez praskę 1 ząbek czosnku. Dodaj cebulkę, pokrojone pomidory, szczypiorek, odrobinę oleju z pomidorów i wymieszaj.
Gdy ziemniaki będą już gotowe, podziel je na ćwiartkę i do wnętrza dodaj przygotowany serek. Pysznie i prosto. Smacznego