Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14971
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44816
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14971
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44816
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać pokrojone mięso z indyka. Dusić na wolnym ogniu. Dodać starte na tarce, na grubych oczkach warzywa. Pieczarki pokrojone w kostkę. Dusić i mieszać. Dodać pomidory oraz przyprawę staropolską. Dusić na wolnym ogniu aż odparuje sos, a masa będzie gęsta. Wystudzić. Dodać żółty ser. W kubeczku pomieszać kefir z ciepłą wodą, cukrem i drożdżami. Poczekać aż drożdże zaczną pracować. Do miseczki wsypać mąkę, sól i dodać zaczyn. Wyrobić ciasto. Uformowana kulę posmarować olejem rzepakowym. Przykryć ściereczką i wstawić do nagrzanego do 50 stopni otwartego piekarnika. Pozostawić tak na ok. 20-30 min, aż ciasto podwoi swoją objętość. Ponownie zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i każdą część rozwałkować na eliptyczny placek. Ponakładać farsz i pozalepiać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozbełtanym jajkiem. Posypać sezamem. Wstawić do piekarnika i nastawić grzanie na 180 stopni. Od momentu osiągnięcia tej temperatury piec jeszcze ok. 20-25 min. Zajadać pieróg ciepły, albo wystudzony. Smacznego.