Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie ,które uwielbiają wszyscy ,również moja rodzina.Proponuję moją wersję pierogów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8109
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8109
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować .Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na maśle.Mąkę przesiać, dodać sól stopniowo dodając mleko zagnieść ciasto, aby było gładkie i delikatne.Zawinąć w folię odstawić aby odpoczęło.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać twaróg , zeszkloną cebulę, przyprawić solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na mniejsze porcje.Wałkować na cienki placek i szklanką wycinać kółka.Nałożyć farsz, zlepić brzegi.Zagotować wodę w garnku z dodatkiem soli i na wrzątek wrzucać porcjami pierogi .Gotować od wypłynięcia 2 min.
Śmietanę wysmażyć na rumiano ,polać pierogi.