Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie ,które uwielbiają wszyscy ,również moja rodzina.Proponuję moją wersję pierogów.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1042
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7709
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1042
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7709
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować .Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na maśle.Mąkę przesiać, dodać sól stopniowo dodając mleko zagnieść ciasto, aby było gładkie i delikatne.Zawinąć w folię odstawić aby odpoczęło.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać twaróg , zeszkloną cebulę, przyprawić solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na mniejsze porcje.Wałkować na cienki placek i szklanką wycinać kółka.Nałożyć farsz, zlepić brzegi.Zagotować wodę w garnku z dodatkiem soli i na wrzątek wrzucać porcjami pierogi .Gotować od wypłynięcia 2 min.
Śmietanę wysmażyć na rumiano ,polać pierogi.