Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie ,które uwielbiają wszyscy ,również moja rodzina.Proponuję moją wersję pierogów.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1035
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1123
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2856
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1035
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1123
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2856
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować .Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na maśle.Mąkę przesiać, dodać sól stopniowo dodając mleko zagnieść ciasto, aby było gładkie i delikatne.Zawinąć w folię odstawić aby odpoczęło.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać twaróg , zeszkloną cebulę, przyprawić solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na mniejsze porcje.Wałkować na cienki placek i szklanką wycinać kółka.Nałożyć farsz, zlepić brzegi.Zagotować wodę w garnku z dodatkiem soli i na wrzątek wrzucać porcjami pierogi .Gotować od wypłynięcia 2 min.
Śmietanę wysmażyć na rumiano ,polać pierogi.