Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste w wykonaniu...mozna je nadziewac serami,miesem...kazdym nadzieniem wedlug uznania
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
drozdze wymieszac z 2 lyzkami cieplej wody,pozostawic na 10min...wymieszac make,cukier i sol...na srodku maki zrobic wglebienie,do ktorego wbijamy jajka,wlewamy mleko i maslo...wyrabiamy ciasto i pozostawiamy na 1 godz.2. w tym czasie przygotowac farsz3. wyrabiamy ciasto dodajac make ,tak by bylo elastyczne...rozwalkowac na placek o grubosci 5mm...szklanka wykrawamy krazki,ktore nadziewamy farszem...formujemy pierogi,ktore odstawiamy do wyrosniecia na 15min...smarujemy mieszanka jajka i mleka...wstawiamy do piekarnika na 15min.(200°)...podajemy cieple