Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste w wykonaniu...mozna je nadziewac serami,miesem...kazdym nadzieniem wedlug uznania
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19173
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232051
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19173
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232051
Składniki
drozdze wymieszac z 2 lyzkami cieplej wody,pozostawic na 10min...wymieszac make,cukier i sol...na srodku maki zrobic wglebienie,do ktorego wbijamy jajka,wlewamy mleko i maslo...wyrabiamy ciasto i pozostawiamy na 1 godz.2. w tym czasie przygotowac farsz3. wyrabiamy ciasto dodajac make ,tak by bylo elastyczne...rozwalkowac na placek o grubosci 5mm...szklanka wykrawamy krazki,ktore nadziewamy farszem...formujemy pierogi,ktore odstawiamy do wyrosniecia na 15min...smarujemy mieszanka jajka i mleka...wstawiamy do piekarnika na 15min.(200°)...podajemy cieple