Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste w wykonaniu...mozna je nadziewac serami,miesem...kazdym nadzieniem wedlug uznania
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3343
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 495
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3343
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 495
Składniki
drozdze wymieszac z 2 lyzkami cieplej wody,pozostawic na 10min...wymieszac make,cukier i sol...na srodku maki zrobic wglebienie,do ktorego wbijamy jajka,wlewamy mleko i maslo...wyrabiamy ciasto i pozostawiamy na 1 godz.2. w tym czasie przygotowac farsz3. wyrabiamy ciasto dodajac make ,tak by bylo elastyczne...rozwalkowac na placek o grubosci 5mm...szklanka wykrawamy krazki,ktore nadziewamy farszem...formujemy pierogi,ktore odstawiamy do wyrosniecia na 15min...smarujemy mieszanka jajka i mleka...wstawiamy do piekarnika na 15min.(200°)...podajemy cieple