Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolę ruskie, a jeśli z mięsem to tylko podsmażane :)
Kaczka Magdy Gessler charakteryzuje się chrupiącą i złocistą skórką oraz niez...
Odsłon: 10518
Ciasto na uszka Magdy Gessler jest miękkie i elastyczne. Rozpływa się w ustac...
Odsłon: 44556
Rosół z kaczki Magdy Gessler jest bardzo esencjonalny i aromatyczny. Kluczem...
Odsłon: 16120
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 77
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 269
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 130
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 77
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 269
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 130
Składniki
Robimy farsz: mięso gotujemy, pod koniec gotowania solimy, odstawiamy. Na patelni szklimy posiekaną w kostkę cebulkę, dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę. Gdy cebulka i czosnek nam się zeszkli dodajemy mięso, mieszamy, zdejmujemy z ognia i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Robimy ciasto: łączymy mąkę z jajkami i oliwą. Wyrabiamy ciasto, delikatnie podlewając wodą. Pamiętajmy, że czym cieplejsza woda tym lepiej. Gdy dodamy zimnej wyjdą nam kluchy. Dzielimy na 2 części, żeby nie wyschło podczas wałkowania. Po kolei wałkujemy na grubość ok 2 mm. Szklanką wykrawamy krążki
Na ciasto nakładamy farsz, sklejamy i formujemy pierogi.
Gotujemy ok 15 min w osolonej wodzie, odcedzamy.
Podsmażamy na maśle lub oliwie z oliwek (tak jak lubimy).
Podajemy z podsmażanym boczkiem, cebulką, szczypiorkiem, śmietaną lub barszczem.
Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Przekąski
Przystawka na Wielkanoc
Przekąski
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
Przekąski
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Goście zapowiedzieli się z wizytą, a ty nie wiesz czym ich poczęstować? Zamia...
Odsłon: 10747
Przystawka na Wielkanoc
Nie wiesz, co podać swoim bliskim na święta wielkanocne? Jak połączyć tradycy...
Odsłon: 3870