Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodkie pierożki.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3748
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3748
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne. Na stolnicę wysypać mąkę. Na jej środek położyć margarynę, oprószyć solą i cukrem. Wszystkie składniki posiekać dokładnie ostrym nożem. W mącznej masie zrobić wgłębienie, wlać do środka śmietanę wymieszaną z drożdżami. Ciasto wyrobić, rozwałkować. Placek pokroić na kwadraty. Na każdy z nich położyć kawałek jabłka, posypać go cukrem, ciasto składać w kształt koperty. Pierożki posmarować rozmąconym jajkiem, oprószyć cukrem, orzechami, po czym upiec na złoty kolor.