Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodkie pierożki.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3814
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3814
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne. Na stolnicę wysypać mąkę. Na jej środek położyć margarynę, oprószyć solą i cukrem. Wszystkie składniki posiekać dokładnie ostrym nożem. W mącznej masie zrobić wgłębienie, wlać do środka śmietanę wymieszaną z drożdżami. Ciasto wyrobić, rozwałkować. Placek pokroić na kwadraty. Na każdy z nich położyć kawałek jabłka, posypać go cukrem, ciasto składać w kształt koperty. Pierożki posmarować rozmąconym jajkiem, oprószyć cukrem, orzechami, po czym upiec na złoty kolor.