Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodkie pierożki.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 78
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 123
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 78
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 123
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne. Na stolnicę wysypać mąkę. Na jej środek położyć margarynę, oprószyć solą i cukrem. Wszystkie składniki posiekać dokładnie ostrym nożem. W mącznej masie zrobić wgłębienie, wlać do środka śmietanę wymieszaną z drożdżami. Ciasto wyrobić, rozwałkować. Placek pokroić na kwadraty. Na każdy z nich położyć kawałek jabłka, posypać go cukrem, ciasto składać w kształt koperty. Pierożki posmarować rozmąconym jajkiem, oprószyć cukrem, orzechami, po czym upiec na złoty kolor.