Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodkie pierożki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3668
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3668
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne. Na stolnicę wysypać mąkę. Na jej środek położyć margarynę, oprószyć solą i cukrem. Wszystkie składniki posiekać dokładnie ostrym nożem. W mącznej masie zrobić wgłębienie, wlać do środka śmietanę wymieszaną z drożdżami. Ciasto wyrobić, rozwałkować. Placek pokroić na kwadraty. Na każdy z nich położyć kawałek jabłka, posypać go cukrem, ciasto składać w kształt koperty. Pierożki posmarować rozmąconym jajkiem, oprószyć cukrem, orzechami, po czym upiec na złoty kolor.