Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska :)
Pieczarki umyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wystudzić.
Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w paski a obraną cebulę w piórka.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pierś opłukać, osuszyć, pokroić na dużą kostkę i porządnie oprószyć przyprawą do kurczaka.
Na rozwiniętym arkuszu ciasta równomiernie rozłożyć farsz: pierś, pieczarki, paprykę i cebulę. Całość farszu posypać serem.
Ciasto zwinąć, posmarować jajkiem i posypać siemieniem lub sezamem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 30 minut
Smaczne mięso do obiadu.można wykończyć na dwa sposoby:upiec w piekarniku lub...
Odsłon: 17813
Świetny pomysł na niedzielny obiad,coś zupełnie odmiennego od tradycyjnych k...
Odsłon: 16800
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51028
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 159
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 371
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51028
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 159
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 371
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wystudzić. Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w paski a obraną cebulę w piórka. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pierś opłukać, osuszyć, pokroić na dużą kostkę i porządnie oprószyć przyprawą do kurczaka. Na rozwiniętym arkuszu ciasta równomiernie rozłożyć farsz: pierś, pieczarki, paprykę i cebulę. Całość farszu posypać serem.
Ciasto zwinąć, posmarować jajkiem i posypać siemieniem lub sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 30 minut
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffinki śniadaniowe
Przekąski
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Przekąski
Ziemniaczki zapiekane z twarożkiem
Przekąski
Rolada gołąbkowa z mięsem, kaszą i dodatkami
Muffinki śniadaniowe
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Były już muffinki z jeż...
Odsłon: 22
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Odsłon: 86