Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na kolację. Może być też świetna przekąska na przyjęcia, na niezapowiedziana wizytę gości lub jako dodatek np. do grillowanego mięsa, ale nie tylko. Wygląda atrakcyjnie i nie wymaga dużo pracy.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 648
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 130
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 192
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 648
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 130
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 192
Składniki
Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki o grubości ok. 1,5 cm-2 cm, solimy i pozostawiamy na ok. 15-20 minut, aby pozbyć się goryczki. Po tym czasie, myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków. Cukinię również kroimy na plasterki o grubości ok. 1,5 cm. Mozzarellę kroimy w plastry ( z jednej powinno nam wyjść 5-6 szt). Na rozgrzana patelnię grillową kładziemy plasterki bakłażana, cukinii i smażymy na małym ogniu około 3-4 min z każdej strony. Gdy warzywa będą gotowe układamy je jedno na drugie przekładając mozzarellą. Najpierw bakłażana, potem mozzarellę, cukinię i na górę pomidorka. Możemy wbić wykałaczkę. Przed podaniem możemy naszą piramidkę polać oliwą, posypać solą i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!