Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na pizzę, jakie jadłem. Szczerze polecam.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 105
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 178
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 42
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 105
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 178
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 42
Składniki
Przesiać mąkę, wymieszać ją z solą. Zrobić zagłębienie, w które wlać wodę i pokruszyć drożdże. Zagnieść ciasto. Wyrabiać je jak najdłużej.
Rozgrzać piekarnik do temp: 220 stopni (termoobieg), 250-260 (bez termoobiegu). Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą formę o średnicy 30 cm. Posmarować sosem, położyć dowolne składniki. Pozostawić pizzę do wyrośnięcia, aż piekarnik osiągnie zadaną temperaturę.
Wstawić pizzę do piekarnika na 20 - 25 minut. Smacznego.