Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na pizzę, jakie jadłem. Szczerze polecam.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5328
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29657
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 213
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19281
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 955
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5328
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29657
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 213
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19281
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 955
Składniki
Przesiać mąkę, wymieszać ją z solą. Zrobić zagłębienie, w które wlać wodę i pokruszyć drożdże. Zagnieść ciasto. Wyrabiać je jak najdłużej.
Rozgrzać piekarnik do temp: 220 stopni (termoobieg), 250-260 (bez termoobiegu). Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą formę o średnicy 30 cm. Posmarować sosem, położyć dowolne składniki. Pozostawić pizzę do wyrośnięcia, aż piekarnik osiągnie zadaną temperaturę.
Wstawić pizzę do piekarnika na 20 - 25 minut. Smacznego.