Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na pizzę, jakie jadłem. Szczerze polecam.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68160
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1978
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68160
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1978
Składniki
Przesiać mąkę, wymieszać ją z solą. Zrobić zagłębienie, w które wlać wodę i pokruszyć drożdże. Zagnieść ciasto. Wyrabiać je jak najdłużej.
Rozgrzać piekarnik do temp: 220 stopni (termoobieg), 250-260 (bez termoobiegu). Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą formę o średnicy 30 cm. Posmarować sosem, położyć dowolne składniki. Pozostawić pizzę do wyrośnięcia, aż piekarnik osiągnie zadaną temperaturę.
Wstawić pizzę do piekarnika na 20 - 25 minut. Smacznego.