Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na pizzę, jakie jadłem. Szczerze polecam.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 105
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 50
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2883
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 105
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 50
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2883
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Przesiać mąkę, wymieszać ją z solą. Zrobić zagłębienie, w które wlać wodę i pokruszyć drożdże. Zagnieść ciasto. Wyrabiać je jak najdłużej.
Rozgrzać piekarnik do temp: 220 stopni (termoobieg), 250-260 (bez termoobiegu). Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą formę o średnicy 30 cm. Posmarować sosem, położyć dowolne składniki. Pozostawić pizzę do wyrośnięcia, aż piekarnik osiągnie zadaną temperaturę.
Wstawić pizzę do piekarnika na 20 - 25 minut. Smacznego.