Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który podbija zachód. Pizza z bajgli - prosto szybko i przyjemnie!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1993
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1993
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę a następnie na rozgrzaną oliwę wyciskamy czosnek. Lekko go rumienimy i wlewamy naszą pulpę z pomidorów. Wszystko smażymy w celu odparowania wody na niewielkim "ogniu" przez około 20 minut. Na koniec doprawiamy solą i miodem.
Bajgle przekrawamy na pół i wydrążamy z nich miąższ. Wydrążone bajgle smarujemy naszym sosem pomidorowym w środku dookoła. Dodajemy mozzarellę i ulubioną wędlinę - w moim wypadku salami napoli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 240C na około 4-5 minut. Ja piekłem je na grzałce grillowej. Po wyjęciu z piekarnika możemy dołożyć świeże liście bazylii. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować pizza bajgle krok po kroku. Smacznego!