Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który podbija zachód. Pizza z bajgli - prosto szybko i przyjemnie!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1082
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 359
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1082
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 359
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę a następnie na rozgrzaną oliwę wyciskamy czosnek. Lekko go rumienimy i wlewamy naszą pulpę z pomidorów. Wszystko smażymy w celu odparowania wody na niewielkim "ogniu" przez około 20 minut. Na koniec doprawiamy solą i miodem.
Bajgle przekrawamy na pół i wydrążamy z nich miąższ. Wydrążone bajgle smarujemy naszym sosem pomidorowym w środku dookoła. Dodajemy mozzarellę i ulubioną wędlinę - w moim wypadku salami napoli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 240C na około 4-5 minut. Ja piekłem je na grzałce grillowej. Po wyjęciu z piekarnika możemy dołożyć świeże liście bazylii. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować pizza bajgle krok po kroku. Smacznego!