Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który podbija zachód. Pizza z bajgli - prosto szybko i przyjemnie!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 158
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37482
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 158
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37482
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę a następnie na rozgrzaną oliwę wyciskamy czosnek. Lekko go rumienimy i wlewamy naszą pulpę z pomidorów. Wszystko smażymy w celu odparowania wody na niewielkim "ogniu" przez około 20 minut. Na koniec doprawiamy solą i miodem.
Bajgle przekrawamy na pół i wydrążamy z nich miąższ. Wydrążone bajgle smarujemy naszym sosem pomidorowym w środku dookoła. Dodajemy mozzarellę i ulubioną wędlinę - w moim wypadku salami napoli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 240C na około 4-5 minut. Ja piekłem je na grzałce grillowej. Po wyjęciu z piekarnika możemy dołożyć świeże liście bazylii. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować pizza bajgle krok po kroku. Smacznego!