Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który podbija zachód. Pizza z bajgli - prosto szybko i przyjemnie!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2530
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3007
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102004
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6392
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2530
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3007
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102004
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6392
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę a następnie na rozgrzaną oliwę wyciskamy czosnek. Lekko go rumienimy i wlewamy naszą pulpę z pomidorów. Wszystko smażymy w celu odparowania wody na niewielkim "ogniu" przez około 20 minut. Na koniec doprawiamy solą i miodem.
Bajgle przekrawamy na pół i wydrążamy z nich miąższ. Wydrążone bajgle smarujemy naszym sosem pomidorowym w środku dookoła. Dodajemy mozzarellę i ulubioną wędlinę - w moim wypadku salami napoli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 240C na około 4-5 minut. Ja piekłem je na grzałce grillowej. Po wyjęciu z piekarnika możemy dołożyć świeże liście bazylii. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować pizza bajgle krok po kroku. Smacznego!