Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosze. Pizzę możemy przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami. Polecam
miska, ścierka, szklanka, garnek, widelec, robot kuchenny, nóż,
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 703
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 466
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 703
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 466
Składniki
Ciasto; Do szklanki wlać 2/3 letniej wody i rozmieszać w niej drożdże. Do miski przesiać mąkę , dodać cukier, sól , wlać olej oraz drożdże i na koniec jeszcze 1/3 szklanki letniej wody. Wyrabiać ciasto, ( można ręcznie lub robotem kuchennym ), gdyby ciasto kleiło się do rąk dosypać mąki. Zakryć miskę z ciastem ścierką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 - 40 minut. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość podzielić na dwie części. Każda część rozwałkować na placek i wyłożyć formę na pizzę, posmarować ketchupem i rozłożyć ulubione dodatki. Posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Piec w 250 stopniach około 15 minut. Smacznego
Pizza gotowa do pieczenia.
Pizza po upieczeniu w przekroju.