Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na inną, ale równie smaczną i aromatyczną wersję pizzy na ciście przygotowanym z gotowanych ziemniaków. Możemy wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. Ciekawa propozycja dla wszystkich „pizzomaniaków”, ale nie tylko. Ciasto jest bezglutenowe i nie zawiera drożdży.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4181
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13597
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5390
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4181
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13597
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5390
Składniki
Mięso podsmażamy na patelni z dodatkiem przyprawy, następnie zalewamy sokiem pomidorowym i dusimy pod przykryciem około 20-25 min. Po tym czasie odkrywamy mięso i smażymy, aby nadmiar sosu odparował. Pieczarki kroimy i podsmażamy z odrobiną soli i pieprzu. Do ziemniaków dodajemy żółty ser oraz mąkę (ile przyjmie ciasto) i zagniatamy jednolite ciasto. Cisto wykładamy na papier do pieczenia, rozwałkowujemy, kładziemy na blaszce. Możemy też użyć formę do pizzy, wcześniej delikatnie ją natłuszczamy. Na ciasto wykładamy mięso i podsmażone pieczarki, kilka oliwek, posypujemy odrobiną przyprawy do pizzy i układamy plasterki cebulki. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20-25 minut. Po tym czasie posypujemy pizzę mozzarellą i wstawiamy jeszcze na około10 min. Smacznego! Rada: Ilość maki jest zależna od ziemniaków, czy są bardziej czy mniej zwarte. Jeśli ziemniaki są zbyt sypkie dodajemy małe jajko lub trochę mleka.