Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na inną, ale równie smaczną i aromatyczną wersję pizzy na ciście przygotowanym z gotowanych ziemniaków. Możemy wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. Ciekawa propozycja dla wszystkich „pizzomaniaków”, ale nie tylko. Ciasto jest bezglutenowe i nie zawiera drożdży.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Mięso podsmażamy na patelni z dodatkiem przyprawy, następnie zalewamy sokiem pomidorowym i dusimy pod przykryciem około 20-25 min. Po tym czasie odkrywamy mięso i smażymy, aby nadmiar sosu odparował. Pieczarki kroimy i podsmażamy z odrobiną soli i pieprzu. Do ziemniaków dodajemy żółty ser oraz mąkę (ile przyjmie ciasto) i zagniatamy jednolite ciasto. Cisto wykładamy na papier do pieczenia, rozwałkowujemy, kładziemy na blaszce. Możemy też użyć formę do pizzy, wcześniej delikatnie ją natłuszczamy. Na ciasto wykładamy mięso i podsmażone pieczarki, kilka oliwek, posypujemy odrobiną przyprawy do pizzy i układamy plasterki cebulki. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20-25 minut. Po tym czasie posypujemy pizzę mozzarellą i wstawiamy jeszcze na około10 min. Smacznego! Rada: Ilość maki jest zależna od ziemniaków, czy są bardziej czy mniej zwarte. Jeśli ziemniaki są zbyt sypkie dodajemy małe jajko lub trochę mleka.