Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ulubionym farszem, u mnie tuńczykowo pieczarkowym.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto: Do miski dałam jajo, pokruszoną ćwiartkę kostki drożdży, szczyptę cukru, pół łyżeczki soli. Drożdże roztarłam z jajem. Dodałam mąkę około 35 dag, reszta musi zostać na wyrabianie i podsypywanie. Dodałem trochę wody i łyżką wymieszałam ciasto. Na koniec zagniotłam ciasto parę razy ręką. I zostawiłam je pod ściereczką Po godzinie powinno wyrosnąć.
Podsmażyłam pieczarki z cebulą. Starłam ser i wymieszałam sos pomidorowy z przyprawami. Pokroiłam dodatki, dodałam tez jelapenio. Używam domowego gotowego sosu pomidorowego, który długo się gotował.
Ciasto przedzieliłam na pół, podsypałam mąką pierwszą część i rozciągnęłam już na blasze z papierem. Nałożyłam sos, pieczarki, tuńczyka i dodatki i posypałam serem. Podsypałam mąka drugą część ciasta i rozciągnęłam na blacie. Brzegi spodu posmarowałam rozkłóconym jajem i nałożyłam górną część i skleiłam brzegi.
Jajem posmarowałam wierzch pizzy ufo i jeszcze dla smaku i arom,atu posypałam go czarnuszką, oregano i chili. Piekłam 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)
:D