Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam moją propozycję na to jak powinna wyglądać i smakować pizza wiejska;). Oczywiście na cieście bez wyrastania. Całkiem sporo na niej dodatków, jest naprawdę smaczna a przepis wart wypróbowania.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 541
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 541
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami, pieprzem i czosnkiem. Wykładamy mozzarellę, kukurydzę konserwową, kiełbasę oraz pokrojone: cebulę, paprykę, ogórka, pieczarki.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.