Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Do miseczki pokrusz drożdże, dodaj cukier, mąkę i ciepłą wodę. Wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.
Do większej miski przesiej mąkę , dodaj sól i zaczyn, wymieszaj. Dodaj oliwę i wyrób ciasto około 5 minut. Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na godzinę.
Wyrośnięte ciasto uformuj na koło lub kwadrat. Posmaruj sosem pomidorowym, ułóż pokrojoną cebulę i cukinie, posyp startym serem i ułóż plasterki salami.
Piec w temperaturze 215 stopni około 22-25 minut. Podaj z ulubionymi sosami.