Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8309
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3088
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2027
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8309
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3088
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2027
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Do miseczki pokrusz drożdże, dodaj cukier, mąkę i ciepłą wodę. Wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.
Do większej miski przesiej mąkę , dodaj sól i zaczyn, wymieszaj. Dodaj oliwę i wyrób ciasto około 5 minut. Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na godzinę.
Wyrośnięte ciasto uformuj na koło lub kwadrat. Posmaruj sosem pomidorowym, ułóż pokrojoną cebulę i cukinie, posyp startym serem i ułóż plasterki salami.
Piec w temperaturze 215 stopni około 22-25 minut. Podaj z ulubionymi sosami.