Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415523
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2599
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415523
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2599
Składniki
Do miseczki pokrusz drożdże, dodaj cukier, mąkę i ciepłą wodę. Wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.
Do większej miski przesiej mąkę , dodaj sól i zaczyn, wymieszaj. Dodaj oliwę i wyrób ciasto około 5 minut. Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na godzinę.
Wyrośnięte ciasto uformuj na koło lub kwadrat. Posmaruj sosem pomidorowym, ułóż pokrojoną cebulę i cukinie, posyp startym serem i ułóż plasterki salami.
Piec w temperaturze 215 stopni około 22-25 minut. Podaj z ulubionymi sosami.