Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13313
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13313
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Do miseczki pokrusz drożdże, dodaj cukier, mąkę i ciepłą wodę. Wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.
Do większej miski przesiej mąkę , dodaj sól i zaczyn, wymieszaj. Dodaj oliwę i wyrób ciasto około 5 minut. Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na godzinę.
Wyrośnięte ciasto uformuj na koło lub kwadrat. Posmaruj sosem pomidorowym, ułóż pokrojoną cebulę i cukinie, posyp startym serem i ułóż plasterki salami.
Piec w temperaturze 215 stopni około 22-25 minut. Podaj z ulubionymi sosami.