Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To połączenie na pizzy musiało powstać. Uwielbiamy figi i ser kozi. Wyszło pysznie <3
Ciasto:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól. Drożdże rozcieramy z niewielką ilością cukru. Kidy drożdże staną się płynne, dodajemy do mąki. Następnie wlewamy wodę, oliwę i wyrabiamy na gładko. Z ciasta formujemy kulę, oprószamy mąką, przekładamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.
Pesto z rukoli:
Rukolę miksujemy z orzechami, ząbkiem czosnku i oliwą. Do smku doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, rozsmarowujemy pesto i układamy ćwiartki fig, pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, pokrojoną w piórka cebulę, rozkruszamy ser kozi i układamy plastry mozzarelli.
Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200°C (góra-dół).
Komu chciało by się włączać piekarnik w te upały ? Doskonała pizza bez wyrabi...
Odsłon: 6951
Przepis dnia
kolejny przepis na sernik wiedeński, a do wypróbowania mam jeszcze kilka. Se...
Odsłon: 60539
Pyszny, puszysty wszystkim znany sernik wiedeński, klasycznie pieczony bez sp...
Odsłon: 41275
Serniki to ostatnio moje ulubione desery. Sernik na kruchym cieście z kruch...
Odsłon: 10579
Przepis dnia
kolejny przepis na sernik wiedeński, a do wypróbowania mam jeszcze kilka. Se...
Odsłon: 60539
Pyszny, puszysty wszystkim znany sernik wiedeński, klasycznie pieczony bez sp...
Odsłon: 41275
Serniki to ostatnio moje ulubione desery. Sernik na kruchym cieście z kruch...
Odsłon: 10579
Składniki
Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól. Drożdże rozcieramy z niewielką ilością cukru. Kidy drożdże staną się płynne, dodajemy do mąki. Następnie wlewamy wodę, oliwę i wyrabiamy na gładko. Z ciasta formujemy kulę, oprószamy mąką, przekładamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Pesto z rukoli: Rukolę miksujemy z orzechami, ząbkiem czosnku i oliwą. Do smku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkowujemy, rozsmarowujemy pesto i układamy ćwiartki fig, pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, pokrojoną w piórka cebulę, rozkruszamy ser kozi i układamy plastry mozzarelli. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200°C (góra-dół).
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na...
Odsłon: 258
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 264