Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To połączenie na pizzy musiało powstać. Uwielbiamy figi i ser kozi. Wyszło pysznie <3
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1700
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 551
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1700
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 551
Składniki
Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól. Drożdże rozcieramy z niewielką ilością cukru. Kidy drożdże staną się płynne, dodajemy do mąki. Następnie wlewamy wodę, oliwę i wyrabiamy na gładko. Z ciasta formujemy kulę, oprószamy mąką, przekładamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Pesto z rukoli: Rukolę miksujemy z orzechami, ząbkiem czosnku i oliwą. Do smku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkowujemy, rozsmarowujemy pesto i układamy ćwiartki fig, pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, pokrojoną w piórka cebulę, rozkruszamy ser kozi i układamy plastry mozzarelli. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200°C (góra-dół).