Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę chyba lubi każdy, ale w zależności od dodatków każda ma swoich zwolenników lub przeciwników ;) W tej konfiguracji całkiem nieźle smakuje ;)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3797
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41875
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 257
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3797
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41875
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 257
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe, pozostawić do wyrośnięcia. W tym czasie na oleju z dodatkiem przypraw usmażyć umyte i pokrojone mięso, ostudzić i zmielić.
Na dużej prostokątnej blasze wysmarowanej tłuszczem rozłożyć ciasto, posmarować keczupem, wyłożyć mięso. Następnie dodać kukurydzę, fasolkę i plastry mozzarelli, przyprawić.
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 20-25 min.
Podawać np. z sosem czosnkowym ;) Smacznego!