Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę chyba lubi każdy, ale w zależności od dodatków każda ma swoich zwolenników lub przeciwników ;) W tej konfiguracji całkiem nieźle smakuje ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe, pozostawić do wyrośnięcia. W tym czasie na oleju z dodatkiem przypraw usmażyć umyte i pokrojone mięso, ostudzić i zmielić.
Na dużej prostokątnej blasze wysmarowanej tłuszczem rozłożyć ciasto, posmarować keczupem, wyłożyć mięso. Następnie dodać kukurydzę, fasolkę i plastry mozzarelli, przyprawić.
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 20-25 min.
Podawać np. z sosem czosnkowym ;) Smacznego!