Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizza z mięsem mielonym, fasolką i mozzarellą

Pizza z mięsem mielonym, fasolką i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 5873

Dodano:

Odsłon: 1141

Pizzę chyba lubi każdy, ale w zależności od dodatków każda ma swoich zwolenników lub przeciwników ;) W tej konfiguracji całkiem nieźle smakuje ;)

Składniki

  • Ciasto :
  • mąka pszenna 500 g
  • mleko 1 szklanka
  • drożdże 50 g
  • sól morska 1 łyżeczka
  • olej 4 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • Dodatki :
  • łopatka wieprzowa 600 g
  • kukurydza 1/2 puszki
  • fasola czerwona 1 puszka
  • kulka mozzarelii 250 gramów
  • olej 2 łyżki
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • keczup łagodny 5 łyżek
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pizza z mięsem mielonym, fasolką i mozzarellą

Przygotowanie

  1. Drożdże połączyć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe, pozostawić do wyrośnięcia. W tym czasie na oleju z dodatkiem przypraw usmażyć umyte i pokrojone mięso, ostudzić i zmielić.

  2. Na dużej prostokątnej blasze wysmarowanej tłuszczem rozłożyć ciasto, posmarować keczupem, wyłożyć mięso. Następnie dodać kukurydzę, fasolkę i plastry mozzarelli, przyprawić.

  3. Piec w temp. 150 stopni przez ok. 20-25 min.

  4. Podawać np. z sosem czosnkowym ;)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 marca Nie ma to, jak domowa pizza i zawsze możemy sobie dodać dwa razy więcej dodatków niż w pizzerii :D
Z mielonym jest super, też to przerabiam czasami :)
Odpowiedzi: 10 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń