Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta do przygotowania domowa pizza. Zawsze znika błyskawicznie. Świetna zarówno na obiad jak i kolację. Sprawdzą się też na domowej imprezie.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5670
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5670
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Składniki
Mąkę przesiewamy. Drożdże z cukrem mieszamy dokładnie z ok. 50 ml letniej wody (w wyższym naczyniu, aby się nam nie wylały gdy zaczną rosnąć), dodajemy łyżeczkę mąki, mieszamy i odstawiamy na około 10-15 minut. Zaczyn dodajemy do mąki, następnie dodajemy oliwę oraz resztę wody ( wodę nalewamy stopniowo według potrzeby) i wyrabiamy gładkie ciasto ( im dłużej będziemy wyrabiać tym ciasto będzie puszystsze). Przykrywamy czystą ściereczką i pozostawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30-40 min. W tym czasie przygotowujemy dodatki. Z ciasta formujemy spód, smarujemy ketchupem, posypujemy przyprawą do pizzy, układamy ser na całej powierzani pizzy, na kocówkach dajemy większą ilość i formujemy brzeg. Następnie układamy boczek, salami, posypujemy startą mozzarellą i układamy plasterki czerwonej cebuli. Brzegi smarujemy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ok. 200-220° C przez ok 15-20 min. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Smacznego!
Pizza z serami, boczkiem, salami i czerwona cebulką