Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję pyszne pizzerinki które szybko znikają
Miska,deska do krojenia, nóż,blaszka do pieczenia
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 735
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 735
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Mąkę wsypać do miski,dodać cukier, sól i drożdże,mieszamy i wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto i na sam koniec dodajemy oliwę. Zagniatam chwilę i odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem na 40 minut.
Koncentrat pomidorowy łącze z wodą i przyprawami.
Wyrośnięte ciasto dziele na 12 części. Każda część rozwałkować i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdy placek nakładam porcję sosu pomidorowego,plastry mozzarelli,pieczarek i cebuli i pomidorków. Na sam koniec posypuję odrobiną oregano.
Piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 200 stopni ok 15 a 20 minut. Podaje z sosem pomidorowym i czosnkowym Takie pizzerinki są przepyszne