Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję pyszne pizzerinki które szybko znikają
Miska,deska do krojenia, nóż,blaszka do pieczenia
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Mąkę wsypać do miski,dodać cukier, sól i drożdże,mieszamy i wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto i na sam koniec dodajemy oliwę. Zagniatam chwilę i odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem na 40 minut.
Koncentrat pomidorowy łącze z wodą i przyprawami.
Wyrośnięte ciasto dziele na 12 części. Każda część rozwałkować i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdy placek nakładam porcję sosu pomidorowego,plastry mozzarelli,pieczarek i cebuli i pomidorków. Na sam koniec posypuję odrobiną oregano.
Piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 200 stopni ok 15 a 20 minut. Podaje z sosem pomidorowym i czosnkowym Takie pizzerinki są przepyszne