Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję pyszne pizzerinki które szybko znikają
Miska,deska do krojenia, nóż,blaszka do pieczenia
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 265
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2837
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 469
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 342
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3603
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 265
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2837
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 469
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 342
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3603
Składniki
Mąkę wsypać do miski,dodać cukier, sól i drożdże,mieszamy i wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto i na sam koniec dodajemy oliwę. Zagniatam chwilę i odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem na 40 minut.
Koncentrat pomidorowy łącze z wodą i przyprawami.
Wyrośnięte ciasto dziele na 12 części. Każda część rozwałkować i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdy placek nakładam porcję sosu pomidorowego,plastry mozzarelli,pieczarek i cebuli i pomidorków. Na sam koniec posypuję odrobiną oregano.
Piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 200 stopni ok 15 a 20 minut. Podaje z sosem pomidorowym i czosnkowym Takie pizzerinki są przepyszne