Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję pyszne pizzerinki które szybko znikają
Miska,deska do krojenia, nóż,blaszka do pieczenia
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3114
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3114
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Składniki
Mąkę wsypać do miski,dodać cukier, sól i drożdże,mieszamy i wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto i na sam koniec dodajemy oliwę. Zagniatam chwilę i odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem na 40 minut.
Koncentrat pomidorowy łącze z wodą i przyprawami.
Wyrośnięte ciasto dziele na 12 części. Każda część rozwałkować i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdy placek nakładam porcję sosu pomidorowego,plastry mozzarelli,pieczarek i cebuli i pomidorków. Na sam koniec posypuję odrobiną oregano.
Piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 200 stopni ok 15 a 20 minut. Podaje z sosem pomidorowym i czosnkowym Takie pizzerinki są przepyszne