Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję pyszne pizzerinki które szybko znikają
Miska,deska do krojenia, nóż,blaszka do pieczenia
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12431
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4554
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 70
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12431
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4554
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 70
Składniki
Mąkę wsypać do miski,dodać cukier, sól i drożdże,mieszamy i wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto i na sam koniec dodajemy oliwę. Zagniatam chwilę i odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem na 40 minut.
Koncentrat pomidorowy łącze z wodą i przyprawami.
Wyrośnięte ciasto dziele na 12 części. Każda część rozwałkować i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdy placek nakładam porcję sosu pomidorowego,plastry mozzarelli,pieczarek i cebuli i pomidorków. Na sam koniec posypuję odrobiną oregano.
Piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 200 stopni ok 15 a 20 minut. Podaje z sosem pomidorowym i czosnkowym Takie pizzerinki są przepyszne