Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedziałam jak nazwać ten wypiek, bo pizzą zdecydowanie nie jest, ciasto kojarzy nam się ze słodkim, placek wydał mi się najwłaściwszym określeniem:). Ciasto drożdżowe i duszone na maśle pieczarki - musiało wyjść pysznie:).
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336575
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3345
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2360
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336575
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3345
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2360
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na rozgrzanym maśle do momentu odparowania wody z pieczarek. Studzimy, mieszamy ze śmietaną i mozzarellą.
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej (nie gorącej!) wodzie. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Ciasto wałkujemy i przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy pieczarki z mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 15-20 minut.