Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedziałam jak nazwać ten wypiek, bo pizzą zdecydowanie nie jest, ciasto kojarzy nam się ze słodkim, placek wydał mi się najwłaściwszym określeniem:). Ciasto drożdżowe i duszone na maśle pieczarki - musiało wyjść pysznie:).
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 136
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 136
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na rozgrzanym maśle do momentu odparowania wody z pieczarek. Studzimy, mieszamy ze śmietaną i mozzarellą.
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej (nie gorącej!) wodzie. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Ciasto wałkujemy i przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy pieczarki z mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 15-20 minut.