Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedziałam jak nazwać ten wypiek, bo pizzą zdecydowanie nie jest, ciasto kojarzy nam się ze słodkim, placek wydał mi się najwłaściwszym określeniem:). Ciasto drożdżowe i duszone na maśle pieczarki - musiało wyjść pysznie:).
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413900
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2198
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413900
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2198
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na rozgrzanym maśle do momentu odparowania wody z pieczarek. Studzimy, mieszamy ze śmietaną i mozzarellą.
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej (nie gorącej!) wodzie. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Ciasto wałkujemy i przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy pieczarki z mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 15-20 minut.