Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli przekąska dla głodnego wytwórcy serów
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15065
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15065
Składniki
Składniki ciasta zagnieść szybko na jednolitą masę i schłodzić w lodówce. Składniki farszu rozetrzeć na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować na ok.2 mm wycinać szklanką krążki ,a połowie z tych krążków wyciąć dziurkę kieliszkiem. Połozyć krążek z dziurką na pełnym krążku - lekko docisnąć , posmarować ciałkiem a wolną dziurkę napełnić około łyżeczką nadzienia. Piec w temp.180 st ok.20 minut, gotowe posypać majerankiem.
SMACZNEGO....Podana ilość składników wystarcza na ok.16 sztuk placków.