Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli przekąska dla głodnego wytwórcy serów
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8627
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8627
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Składniki
Składniki ciasta zagnieść szybko na jednolitą masę i schłodzić w lodówce. Składniki farszu rozetrzeć na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować na ok.2 mm wycinać szklanką krążki ,a połowie z tych krążków wyciąć dziurkę kieliszkiem. Połozyć krążek z dziurką na pełnym krążku - lekko docisnąć , posmarować ciałkiem a wolną dziurkę napełnić około łyżeczką nadzienia. Piec w temp.180 st ok.20 minut, gotowe posypać majerankiem.
SMACZNEGO....Podana ilość składników wystarcza na ok.16 sztuk placków.