Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki pochodza z gazetki PP, wypróbowałam ... są naprawdę dobre. Trochę roboty*, ale warte tego smaku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 187
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 187
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Smażymy po jednym dużym placku ziemniaczanym na osobę.
Pokrojone w duże kawałki pieczarki smażymy na tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę. Doprawiamy.
Mięso kroimy w niedużą kostkę. Smażymy na osobnej patelni razem z pokrojoną cebulą, aż mięso zbrązowieje. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu- jeśli trzeba.Dodajemy rosół, przyprawy i zioa. Dusimy 15 minut,dodajemy przecier pomid. Zagęszczamy mąką.
Na placek wykładamy kilka łyżek mięsa z sosem, składamy, na wierzch wykładamy pieczarki. Podajemy z surówka. Np. z kapusty kiszonej lub marchewki.