Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki pochodza z gazetki PP, wypróbowałam ... są naprawdę dobre. Trochę roboty*, ale warte tego smaku.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2879
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1144
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2794
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2879
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1144
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2794
Składniki
Smażymy po jednym dużym placku ziemniaczanym na osobę.
Pokrojone w duże kawałki pieczarki smażymy na tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę. Doprawiamy.
Mięso kroimy w niedużą kostkę. Smażymy na osobnej patelni razem z pokrojoną cebulą, aż mięso zbrązowieje. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu- jeśli trzeba.Dodajemy rosół, przyprawy i zioa. Dusimy 15 minut,dodajemy przecier pomid. Zagęszczamy mąką.
Na placek wykładamy kilka łyżek mięsa z sosem, składamy, na wierzch wykładamy pieczarki. Podajemy z surówka. Np. z kapusty kiszonej lub marchewki.