Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki pochodza z gazetki PP, wypróbowałam ... są naprawdę dobre. Trochę roboty*, ale warte tego smaku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13212
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5468
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13212
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5468
Składniki
Smażymy po jednym dużym placku ziemniaczanym na osobę.
Pokrojone w duże kawałki pieczarki smażymy na tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę. Doprawiamy.
Mięso kroimy w niedużą kostkę. Smażymy na osobnej patelni razem z pokrojoną cebulą, aż mięso zbrązowieje. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu- jeśli trzeba.Dodajemy rosół, przyprawy i zioa. Dusimy 15 minut,dodajemy przecier pomid. Zagęszczamy mąką.
Na placek wykładamy kilka łyżek mięsa z sosem, składamy, na wierzch wykładamy pieczarki. Podajemy z surówka. Np. z kapusty kiszonej lub marchewki.