Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki pochodza z gazetki PP, wypróbowałam ... są naprawdę dobre. Trochę roboty*, ale warte tego smaku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Smażymy po jednym dużym placku ziemniaczanym na osobę.
Pokrojone w duże kawałki pieczarki smażymy na tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę. Doprawiamy.
Mięso kroimy w niedużą kostkę. Smażymy na osobnej patelni razem z pokrojoną cebulą, aż mięso zbrązowieje. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu- jeśli trzeba.Dodajemy rosół, przyprawy i zioa. Dusimy 15 minut,dodajemy przecier pomid. Zagęszczamy mąką.
Na placek wykładamy kilka łyżek mięsa z sosem, składamy, na wierzch wykładamy pieczarki. Podajemy z surówka. Np. z kapusty kiszonej lub marchewki.