Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wcześniej wspominałam, nie wyrzucamy jedzenia, a przynajmniej staramy się. To dlatego wczoraj usmażyłam placki z ugotowanych ziemniaków, które zostały po obiedzie. Czasami gotuję ich nawet więcej, aby je jakoś ciekawie wykorzystać. Tym razem pomysł mam od Ani z Glasgow, która jest mistrzynią w wykorzystywaniu resztek. Ale wracając do przepisu, to jest to kolejny przepis z kategorii: Kuchenny recykling. I sprawdził się nad wyraz pysznie. Polecam przy podaniu posypać szczypiorkiem.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 156
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 156
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, lub dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, jajko. Zagniatamy. Mąki należy dodawać stopniowo. Ciasto nie powinno się kleić do rąk. Robimy gruby wałek z ciasta i spłaszczamy i tniemy kopytka giganty. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.