Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wcześniej wspominałam, nie wyrzucamy jedzenia, a przynajmniej staramy się. To dlatego wczoraj usmażyłam placki z ugotowanych ziemniaków, które zostały po obiedzie. Czasami gotuję ich nawet więcej, aby je jakoś ciekawie wykorzystać. Tym razem pomysł mam od Ani z Glasgow, która jest mistrzynią w wykorzystywaniu resztek. Ale wracając do przepisu, to jest to kolejny przepis z kategorii: Kuchenny recykling. I sprawdził się nad wyraz pysznie. Polecam przy podaniu posypać szczypiorkiem.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 130
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101347
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5870
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 130
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101347
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5870
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, lub dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, jajko. Zagniatamy. Mąki należy dodawać stopniowo. Ciasto nie powinno się kleić do rąk. Robimy gruby wałek z ciasta i spłaszczamy i tniemy kopytka giganty. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.