Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki marchewkowe

Placki marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 193

Dodano:

Odsłon: 559

"Warzywny smakołyk. Pysznie smakuje z dodatkiem ogórka kwaszonego"

Składniki

  • 430 g marchewki
  • 3 jajka
  • 1/3 pęczka dymki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki curry (opcjonalnie)
  • 100 g śmietany 18%
  • 70 g łososia wędzonego
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/3 cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj rozkłócone jajka, posiekaną dymkę i tartą bułkę, posól, wsyp curry i wymieszaj. Następnie nakładaj dużą łyżką na rozgrzany olej i smaż z obu stron. Osącz na papierowym ręczniku.

  2. Na każdy placek nałóż łyżeczkę śmietany, porcję łososia, kilka piórek czerwonej cebuli, a następnie posyp koperkiem i pieprzem. Przed podaniem skrop rybę sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń