Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy czasem ochotę na słodka przekąskę, nie trzeba od razu sięgać po czekoladę ;) Wystarczą te smaczne placuszki z jabłkiem na bazie maślanki ;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Jaja ubić z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie wlać maślankę i zmiksować. Dodać mąkę i sodę oczyszczoną, połączyć mikserem na wolnych obrotach. Jabłka obrać ze skóry, wydrążyć środki i pokroić w plastry. Na rozgrzany tłuszcz łyżką kłaść ciasto, układać plastry jabłka i przykryć drugą łyżką ciasta.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Przy obracaniu trzeba uważać, by jabłko nie "wyjechało" ze środka. Najlepiej obracać dwiema łopatkami. Podawać polane sosem owocowym, u mnie śliwkowy :) Smacznego!