Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne placuszki z dodatkiem twarogu. Placki można po usmażeniu, posypać cukrem pudrem. Można też dodać mniej, lub więcej cukru. Zależy, jak słodkie lubicie.
Twaróg przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem, można też przecisnąć przez praskę.
Dodać żółtka, cukier i mąkę.
Wymieszać żeby składniki się połączyły.
Białka ubić ze szczyptą soli, na sztywną pianę. Dodawać stopniowo do ciasta.
Po każdym dodaniu białek. Wymieszać łyżką, do połączenia składników.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nakładać łyżką placuszki.
Smażyć po kilka minut z każdej strony.
Po usmażeniu, można posypać cukrem pudrem. To zależy, jak słodko lubicie :)
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 34
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1919
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1711
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 142
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 34
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1919
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1711
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 142
Składniki
Twaróg przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem, można też przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, cukier i mąkę.
Wymieszać żeby składniki się połączyły. Białka ubić ze szczyptą soli, na sztywną pianę. Dodawać stopniowo do ciasta. Po każdym dodaniu białek. Wymieszać łyżką, do połączenia składników. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nakładać łyżką placuszki. Smażyć po kilka minut z każdej strony.
Po usmażeniu, można posypać cukrem pudrem. To zależy, jak słodko lubicie :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Awanturka z makrelą
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Przekąski
Gofry z cukinii
Przekąski
Pieczarki faszerowane
Awanturka z makrelą
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1919
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Pyszna, kremowa i aromatyczna pasta z pieczonych bakłażanów oraz orzechów ner...
Odsłon: 78