Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne placuszki z dodatkiem twarogu. Placki można po usmażeniu, posypać cukrem pudrem. Można też dodać mniej, lub więcej cukru. Zależy, jak słodkie lubicie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3691
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 154
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3691
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 154
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Twaróg przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem, można też przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, cukier i mąkę.
Wymieszać żeby składniki się połączyły. Białka ubić ze szczyptą soli, na sztywną pianę. Dodawać stopniowo do ciasta. Po każdym dodaniu białek. Wymieszać łyżką, do połączenia składników. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nakładać łyżką placuszki. Smażyć po kilka minut z każdej strony.
Po usmażeniu, można posypać cukrem pudrem. To zależy, jak słodko lubicie :)