Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste placki z chrupiącą skórką w wersji fit. Bardzo szybkie i proste do zrobienia. Idealne na obiad lub sycącą kolację.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1535
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18353
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1018
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1535
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18353
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1018
Składniki
Brokuły umyć pod bieżącą wodą, podzielić na różyczki. Nastawić wodę w garnku. Warzywa wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. Gotować do miękkości. Ugotowane brokuły odsączyć z wody i odstawić do ostygnięcia. Następnie rozdrobnić brokuły, tak aby postała z nich jednolita masa.
Poszatkować cebulę, przecisnąć dwa ząbki czosnku przez praskę i dodać do masy brokułowej. Następnie dodać bułkę tartą, starty ser żółty i dwa jajka. Do ciasta dodać dwie łyżki oleju oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wszystkie składniki starannie połączyć za pomocą łyżki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Zmoczyć ręce odrobiną wody. Z powstałej masy kształtować niewielkie kotlety. Piec przez około 15 minut z każdej ze stron.