Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste placki z chrupiącą skórką w wersji fit. Bardzo szybkie i proste do zrobienia. Idealne na obiad lub sycącą kolację.
Dla wielbicieli śledzi kolejny przepis na ich przyrządzenie. Tym razem śledzi...
Odsłon: 2840
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 157
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
Dla wielbicieli śledzi kolejny przepis na ich przyrządzenie. Tym razem śledzi...
Odsłon: 2840
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 157
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
Składniki
Brokuły umyć pod bieżącą wodą, podzielić na różyczki. Nastawić wodę w garnku. Warzywa wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. Gotować do miękkości. Ugotowane brokuły odsączyć z wody i odstawić do ostygnięcia. Następnie rozdrobnić brokuły, tak aby postała z nich jednolita masa.
Poszatkować cebulę, przecisnąć dwa ząbki czosnku przez praskę i dodać do masy brokułowej. Następnie dodać bułkę tartą, starty ser żółty i dwa jajka. Do ciasta dodać dwie łyżki oleju oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wszystkie składniki starannie połączyć za pomocą łyżki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Zmoczyć ręce odrobiną wody. Z powstałej masy kształtować niewielkie kotlety. Piec przez około 15 minut z każdej ze stron.