Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne. Proste do zrobienia i z tanich składników. Podane z przepysznym sosem skradną niejedno podniebienie.
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 47
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 91
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 61
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 47
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 91
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 61
Składniki
Cukinie umyj i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Posyp solą. Odstaw na 10 minut. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Cukinię odciśnij z nadmiaru wody. Połącz ją z cebulą i natką. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj. Jajka włóż do osobnego naczynia. Wymieszaj z jogurtem i mąką. Dołóż do warzyw. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po dwie łyżki ciasta formując placuszki. Usmaż na złoty kolor z każdej strony. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z sosem. Placuszki podawaj na ciepło z dodatkiem sosu.