Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki z cukinii i dyni z sosem czosnkowym

Placki z cukinii i dyni z sosem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2342 Ocena: 14897

Dodano:

Odsłon: 1047

Takie połączenie daje zaskakujący efekt.

Składniki

  • Młoda cukinia 1 szt.
  • Dynia obrana 15 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Składniki na sos czosnkowy:
  • Jogurt naturalny typu greckiego 100 ml
  • Majonez dekoracyjny 2 łyżki
  • Czosnek 3 ząbki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinię opłukać, nie obierać i zetrzeć razem z dynią na tarce o średnich oczkach i dobrze odsączyć z nadmiaru soku. Następnie dodać mąkę, jajka, natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, smażyć zgrabne placuszki z obu stron na złoty kolor. Jogurt wymieszać z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem , wymieszać blenderem i podawać z plackami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń