Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i kukurydzy z dodatkiem ryżu i dymki.
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach, posól jedną łyżeczką soli odstaw na kilka minut aby puściła wodę. Wyciśnij nadmiar wody z cukinii. Do odciśniętej cukinii wbij jajka, dodaj lulurydzę i ryż, oregano, wkręć z młynka sporo pieprzu. Dymkę potnij na małe plasterki i dodaj do reszty składników. Dodaj mąkę jeśli chcesz. Wymieszaj składniki razem. Na średnio rozgrzanym oleju smaż placki na złoto nakładając dużą łyżką porcję. Przewróć na drugą stronę. Po usmażeniu przełóż na papierowy ręczniczek. Placki posyp resztką dymki. Pyszne z kefirem.