Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i kukurydzy z dodatkiem ryżu i dymki.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17611
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15236
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8983
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17611
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15236
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8983
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach, posól jedną łyżeczką soli odstaw na kilka minut aby puściła wodę. Wyciśnij nadmiar wody z cukinii. Do odciśniętej cukinii wbij jajka, dodaj lulurydzę i ryż, oregano, wkręć z młynka sporo pieprzu. Dymkę potnij na małe plasterki i dodaj do reszty składników. Dodaj mąkę jeśli chcesz. Wymieszaj składniki razem. Na średnio rozgrzanym oleju smaż placki na złoto nakładając dużą łyżką porcję. Przewróć na drugą stronę. Po usmażeniu przełóż na papierowy ręczniczek. Placki posyp resztką dymki. Pyszne z kefirem.