Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odchudzanie wcale nie musi być drogie. Dowodem na to jest właśnie przepis na te placuszki. Szybkie w wykonaniu, rewelacyjne w smaku. Polecam!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1085
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5641
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18098
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1085
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5641
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18098
Składniki
seler obierz ze skórki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Marchew także obierz i zetrzyj na tarce.
Płatki zalej wrzątkiem. Odstaw, niech napęcznieją.
Marchew połącz z marchewką. Dodaj jajka, olej, słonecznik i płatki. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Papier do pieczenia potnij na małe kawałki. Rozgrzej patelnię. Wyłóż papier. Wykładaj na niego po ok. 2 łyżki masy. Gdy jajka się zetną przełóż na drugą stronę. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej usmażone placuszki.