Odchudzanie wcale nie musi być drogie. Dowodem na to jest właśnie przepis na te placuszki. Szybkie w wykonaniu, rewelacyjne w smaku. Polecam!
Placki z selera i marchewki
Składniki
- seler- 15 dag
- Marchew- 10 dag
- jajka- 2 szt.
- Płatki owsiane górskie- 8 łyżek
- olej- 2 łyżki
- słonecznik łuskany- 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
- Curry
Składniki
- seler- 15 dag
- Marchew- 10 dag
- jajka- 2 szt.
- Płatki owsiane górskie- 8 łyżek
- olej- 2 łyżki
- słonecznik łuskany- 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
- Curry

Etapy przygotowania
seler obierz ze skórki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Marchew także obierz i zetrzyj na tarce.

Płatki zalej wrzątkiem. Odstaw, niech napęcznieją.

Marchew połącz z marchewką. Dodaj jajka, olej, słonecznik i płatki. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Papier do pieczenia potnij na małe kawałki. Rozgrzej patelnię. Wyłóż papier. Wykładaj na niego po ok. 2 łyżki masy. Gdy jajka się zetną przełóż na drugą stronę. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej usmażone placuszki.

Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 47

Bitki wołowe to klasyka kuchni polskiej, która zazwyczaj jest przygotowywana...
Odsłon: 2711

Chałwa to wyjątkowy smakołyk przez wiele osób uważany za ekskluzywny. Jej sma...
Odsłon: 177

Sos meksykański to popularny dodatek do wielu dań. Doskonale sprawdza się z p...
Odsłon: 1478

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 170
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 47

Bitki wołowe to klasyka kuchni polskiej, która zazwyczaj jest przygotowywana...
Odsłon: 2711

Chałwa to wyjątkowy smakołyk przez wiele osób uważany za ekskluzywny. Jej sma...
Odsłon: 177

Sos meksykański to popularny dodatek do wielu dań. Doskonale sprawdza się z p...
Odsłon: 1478

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 170



Składniki
- seler- 15 dag
- Marchew- 10 dag
- jajka- 2 szt.
- Płatki owsiane górskie- 8 łyżek
- olej- 2 łyżki
- słonecznik łuskany- 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
- Curry
seler obierz ze skórki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Marchew także obierz i zetrzyj na tarce.
Płatki zalej wrzątkiem. Odstaw, niech napęcznieją.
Marchew połącz z marchewką. Dodaj jajka, olej, słonecznik i płatki. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Papier do pieczenia potnij na małe kawałki. Rozgrzej patelnię. Wyłóż papier. Wykładaj na niego po ok. 2 łyżki masy. Gdy jajka się zetną przełóż na drugą stronę. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej usmażone placuszki.
przepyszne,uwielbiam seler,jutro robię:)
Szkoda, bo seler to samo zdrowie:)
Uwielbiam seler. Na pewno wypróbuję przepis :)
Zawsze można zrobić z samej marchewki