Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15852
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 78
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 286
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 233
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 69
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 215
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15852
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 78
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 286
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 233
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 69
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 215
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Pozostawić na sicie i pozbyć się wody. Odcisnąć. Wodę odlać, a wytrąconą skrobię przełożyć do ziemniaków. Do ziemniaków dodać startą na tarce cebulę, jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony, saszetkę suszonych pomidorów i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki. Po obu stronach. Usmażone odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Gotowe do podania. Smacznego.