Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34925
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17249
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34925
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17249
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Pozostawić na sicie i pozbyć się wody. Odcisnąć. Wodę odlać, a wytrąconą skrobię przełożyć do ziemniaków. Do ziemniaków dodać startą na tarce cebulę, jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony, saszetkę suszonych pomidorów i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki. Po obu stronach. Usmażone odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Gotowe do podania. Smacznego.