Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3111
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3111
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Pozostawić na sicie i pozbyć się wody. Odcisnąć. Wodę odlać, a wytrąconą skrobię przełożyć do ziemniaków. Do ziemniaków dodać startą na tarce cebulę, jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony, saszetkę suszonych pomidorów i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki. Po obu stronach. Usmażone odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Gotowe do podania. Smacznego.