Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424888
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10673
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336953
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424888
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10673
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336953
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Pozostawić na sicie i pozbyć się wody. Odcisnąć. Wodę odlać, a wytrąconą skrobię przełożyć do ziemniaków. Do ziemniaków dodać startą na tarce cebulę, jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony, saszetkę suszonych pomidorów i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki. Po obu stronach. Usmażone odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Gotowe do podania. Smacznego.