Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8609
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8609
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 593
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Pozostawić na sicie i pozbyć się wody. Odcisnąć. Wodę odlać, a wytrąconą skrobię przełożyć do ziemniaków. Do ziemniaków dodać startą na tarce cebulę, jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony, saszetkę suszonych pomidorów i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki. Po obu stronach. Usmażone odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Gotowe do podania. Smacznego.