Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane w innym wydaniu.
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 183
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1472
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 183
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1472
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Ostudzone ziemniaki połączyć z macą, wbić jajko, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić masę. Zwilżoną ręką w wodzie formować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub sosem grzybowym.