Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane w innym wydaniu.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 20
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 267
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 44
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 20
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 267
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 44
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Ostudzone ziemniaki połączyć z macą, wbić jajko, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić masę. Zwilżoną ręką w wodzie formować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub sosem grzybowym.