Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane - takie sobie chłopskie danie;) Z dodatkiem śmietanki i kolorowych owoców staje się wyśmienitym hihi Przepis na ciasto na placki z Kuchni Polskiej z 1974r.:)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3723
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41349
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3723
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41349
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na drobnych otworach. Dodać startą cebulę, rozmącone jajko, mąkę i sól, wymieszać.
Na patelni rozgrzać mocno olej, kłaść łyżkę masę ziemniaczaną, rozsmarowywać na kształt jaki chcemy. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Na każdy placek wlewamy parę łyżek słodkiej śmietany i posypujemy świeżymy owocami malin, borówek, jagód, czerwonej porzeczki etc. Im bardziej kolorowo, tym lepiej:)