Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane - takie sobie chłopskie danie;) Z dodatkiem śmietanki i kolorowych owoców staje się wyśmienitym hihi Przepis na ciasto na placki z Kuchni Polskiej z 1974r.:)
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na drobnych otworach. Dodać startą cebulę, rozmącone jajko, mąkę i sól, wymieszać.
Na patelni rozgrzać mocno olej, kłaść łyżkę masę ziemniaczaną, rozsmarowywać na kształt jaki chcemy. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Na każdy placek wlewamy parę łyżek słodkiej śmietany i posypujemy świeżymy owocami malin, borówek, jagód, czerwonej porzeczki etc. Im bardziej kolorowo, tym lepiej:)