Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane - takie sobie chłopskie danie;) Z dodatkiem śmietanki i kolorowych owoców staje się wyśmienitym hihi Przepis na ciasto na placki z Kuchni Polskiej z 1974r.:)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25025
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25025
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na drobnych otworach. Dodać startą cebulę, rozmącone jajko, mąkę i sól, wymieszać.
Na patelni rozgrzać mocno olej, kłaść łyżkę masę ziemniaczaną, rozsmarowywać na kształt jaki chcemy. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Na każdy placek wlewamy parę łyżek słodkiej śmietany i posypujemy świeżymy owocami malin, borówek, jagód, czerwonej porzeczki etc. Im bardziej kolorowo, tym lepiej:)