Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane - takie sobie chłopskie danie;) Z dodatkiem śmietanki i kolorowych owoców staje się wyśmienitym hihi Przepis na ciasto na placki z Kuchni Polskiej z 1974r.:)
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 192
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10917
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 192
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10917
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na drobnych otworach. Dodać startą cebulę, rozmącone jajko, mąkę i sól, wymieszać.
Na patelni rozgrzać mocno olej, kłaść łyżkę masę ziemniaczaną, rozsmarowywać na kształt jaki chcemy. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Na każdy placek wlewamy parę łyżek słodkiej śmietany i posypujemy świeżymy owocami malin, borówek, jagód, czerwonej porzeczki etc. Im bardziej kolorowo, tym lepiej:)