Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane - takie sobie chłopskie danie;) Z dodatkiem śmietanki i kolorowych owoców staje się wyśmienitym hihi Przepis na ciasto na placki z Kuchni Polskiej z 1974r.:)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 166
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19953
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1698
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 166
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19953
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1698
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na drobnych otworach. Dodać startą cebulę, rozmącone jajko, mąkę i sól, wymieszać.
Na patelni rozgrzać mocno olej, kłaść łyżkę masę ziemniaczaną, rozsmarowywać na kształt jaki chcemy. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Na każdy placek wlewamy parę łyżek słodkiej śmietany i posypujemy świeżymy owocami malin, borówek, jagód, czerwonej porzeczki etc. Im bardziej kolorowo, tym lepiej:)