Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich placków jeszcze nie jadłeś.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52323
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52323
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać mąkę z bułką tartą, jajko, sodę oczyszczoną, przyprawy do smaku i zmiażdżony czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Placki kłaść na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Wykonanie sosu: Oliwę rozgrzać na patelni, dodać drobno posiekany czosnek, zmiksowane pomidory. Dusić na małym ogniu około 15 minut, dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku i podawać.