Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w wykonaniu placuszki na przekąskę.
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 13515
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 78
Tagiatelle a'la carbonara to proste i smaczne danie nawiązujące do klasycznej...
Odsłon: 93
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 313
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 13515
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 78
Tagiatelle a'la carbonara to proste i smaczne danie nawiązujące do klasycznej...
Odsłon: 93
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 313
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić, utłuc i wymieszać z masłem i serem. Po przestudzeniu połączyć z mąkami, pokrojoną szynką, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować okrągłe placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Placuszki możemy podawać na ciepło jak i na zimno z jajkiem sadzonym na wierzchu.