Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż gorące racuchy prosto z patelni. To pomysł na pyszne śniadanie na słodko albo podwieczorek. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem czy powidłem śliwkowym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9821
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2456
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1607
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3751
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9821
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2456
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1607
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 586
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3751
Składniki
W misce ubić jajko dodając szczyptę soli i cukier, następnie dodać puree z dyni i stopniowo mąkę. Wszystko wymieszać delikatnie rózgą do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Można też zmiksować mikserem na minimalnych obrotach. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany (jeśli puree z dyni jest rzadkie – dosypujemy więcej mąki). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na ciepły olej. Smażyć na złoto, przed podaniem posypać cukrem pudrem lub podać z ulubionym dodatkiem.