Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż gorące racuchy prosto z patelni. To pomysł na pyszne śniadanie na słodko albo podwieczorek. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem czy powidłem śliwkowym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113033
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 405
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 740
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 560
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113033
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 405
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 740
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 560
Składniki
W misce ubić jajko dodając szczyptę soli i cukier, następnie dodać puree z dyni i stopniowo mąkę. Wszystko wymieszać delikatnie rózgą do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Można też zmiksować mikserem na minimalnych obrotach. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany (jeśli puree z dyni jest rzadkie – dosypujemy więcej mąki). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na ciepły olej. Smażyć na złoto, przed podaniem posypać cukrem pudrem lub podać z ulubionym dodatkiem.