Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż gorące racuchy prosto z patelni. To pomysł na pyszne śniadanie na słodko albo podwieczorek. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem czy powidłem śliwkowym.
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 109
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 26
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 174
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 109
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 26
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 174
Składniki
W misce ubić jajko dodając szczyptę soli i cukier, następnie dodać puree z dyni i stopniowo mąkę. Wszystko wymieszać delikatnie rózgą do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Można też zmiksować mikserem na minimalnych obrotach. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany (jeśli puree z dyni jest rzadkie – dosypujemy więcej mąki). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na ciepły olej. Smażyć na złoto, przed podaniem posypać cukrem pudrem lub podać z ulubionym dodatkiem.