Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybka przekąska bądź tez dobre śniadanie, kolacja. Mocno serowe i boczkowe placuszki ze szczypiorkiem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8117
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8117
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Składniki
Do miski ścieramy ser, następnie kroimy w kostkę boczek i wrzucamy do miski. Dodajemy jajko, mąkę, szczypiorek oraz pieprz. Na maśle smażymy niewielkie placuszki które wyrabiamy dłonią, spłaszczamy i układamy na patelni. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 7-8 małych placuszków lecz bardzo sytych.