Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni tureckiej
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11786
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 100
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8359
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155236
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11786
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 100
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8359
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155236
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Składniki
Obrałem cukinie, starłem na drobnej tarce. Odcisnąłem nadmiar wody. Ziemniaki przygotowałem podobnie. Cukinie i ziemniaki przełożyłem do miski, wbiłem jajka, dodałem przesianą mąkę, posiekaną natkę, miętę i koperek. Doprawiłem solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto dokładnie wymieszałem. Na patelni rozgrzałem mocno olej. Uformowałem placuszki, każdy z jednej łyżki masy. Smażyłem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z sosem.