Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni tureckiej
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11198
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4928
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9726
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11198
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4928
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9726
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Obrałem cukinie, starłem na drobnej tarce. Odcisnąłem nadmiar wody. Ziemniaki przygotowałem podobnie. Cukinie i ziemniaki przełożyłem do miski, wbiłem jajka, dodałem przesianą mąkę, posiekaną natkę, miętę i koperek. Doprawiłem solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto dokładnie wymieszałem. Na patelni rozgrzałem mocno olej. Uformowałem placuszki, każdy z jednej łyżki masy. Smażyłem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z sosem.