Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udany eksperyment :-) Ciekawe w smaku i sycące.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7438
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7438
Składniki
Mięso i kapustę kroimy drobno. Mleko, jajka, mąkę kukurydzianą i przyprawy miksujemy. Dodajemy tyle mąki pszennej aby powstało nam bardzo gęste ciasto. Dodajemy mięso i kapustę, mieszamy. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i podgrzewamy. Na rozgrzany olej, łyżką kładziemy placuszki. Smażymy z obu stron do pięknego zrumienienia. Po zdjęciu z patelni osączamy z ewentualnego nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!