Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska imprezowa - szybkie placuszki z makarony ryżowego, które można podać np z krewetkami lub ostrym sosem
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lekko przestudzić
Dymkę (cebulki i szczypior), kolendrę i czosnek posiekać. Papryczkę pokroić na drobne kawałeczki. Wymieszać z makaronem.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać porcje makaronu z ziołami i papryczką. Makaron będzie się trochę rozjeżdżał ale trzeba go pozgarniać łyżką na jedną kupkę i uformować w placuszki. Placki dobrze podsmażyć z jednej strony a następnie odwrócić na drugą i podsmażyć. Odsączać placki na ręczniku papierowym. Podawać z krewetkami albo sosem słodko-kwaśnym do maczania.