Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska imprezowa - szybkie placuszki z makarony ryżowego, które można podać np z krewetkami lub ostrym sosem
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lekko przestudzić
Dymkę (cebulki i szczypior), kolendrę i czosnek posiekać. Papryczkę pokroić na drobne kawałeczki. Wymieszać z makaronem.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać porcje makaronu z ziołami i papryczką. Makaron będzie się trochę rozjeżdżał ale trzeba go pozgarniać łyżką na jedną kupkę i uformować w placuszki. Placki dobrze podsmażyć z jednej strony a następnie odwrócić na drugą i podsmażyć. Odsączać placki na ręczniku papierowym. Podawać z krewetkami albo sosem słodko-kwaśnym do maczania.