Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska imprezowa - szybkie placuszki z makarony ryżowego, które można podać np z krewetkami lub ostrym sosem
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2016
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2016
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lekko przestudzić
Dymkę (cebulki i szczypior), kolendrę i czosnek posiekać. Papryczkę pokroić na drobne kawałeczki. Wymieszać z makaronem.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać porcje makaronu z ziołami i papryczką. Makaron będzie się trochę rozjeżdżał ale trzeba go pozgarniać łyżką na jedną kupkę i uformować w placuszki. Placki dobrze podsmażyć z jednej strony a następnie odwrócić na drugą i podsmażyć. Odsączać placki na ręczniku papierowym. Podawać z krewetkami albo sosem słodko-kwaśnym do maczania.