Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 658
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 103
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1221
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 658
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 103
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1221
Składniki
Wykonanie placuszków: Kapustę drobno posiekać, obrane ziemniaki, cebulę zetrzeć na tarce, dodać do kapusty. Wbić jajka, wsypać mąkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym i dokładnie wymieszać. Gotową masę kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor, po czym odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosami według uznania.