Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Składniki
Wykonanie placuszków: Kapustę drobno posiekać, obrane ziemniaki, cebulę zetrzeć na tarce, dodać do kapusty. Wbić jajka, wsypać mąkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym i dokładnie wymieszać. Gotową masę kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor, po czym odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosami według uznania.