Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste i szybkie.Mini bułeczki z ciasta francuskiego z ricottą i łososiem.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 222
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 222
Składniki
Ricottę z łososiem krótko rozdrobnić w malakserze. Doprawić pieprzem cytrynowym, ketchupem, sosem ostrygowym i ewentualnie solą.Wymieszać.
Schłodzone ciasto lekko rozwałkować i pokroić w prostokąty 5 X 10 cm. Na jednej połówce prostokąta nałożyć porcję masy, przykryć drugą i zlepić końcówką widelca.
Bułeczki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec w 200 C około 15 minut.