Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste i szybkie.Mini bułeczki z ciasta francuskiego z ricottą i łososiem.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 747
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4210
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17513
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3309
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 247
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 747
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4210
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17513
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3309
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 247
Składniki
Ricottę z łososiem krótko rozdrobnić w malakserze. Doprawić pieprzem cytrynowym, ketchupem, sosem ostrygowym i ewentualnie solą.Wymieszać.
Schłodzone ciasto lekko rozwałkować i pokroić w prostokąty 5 X 10 cm. Na jednej połówce prostokąta nałożyć porcję masy, przykryć drugą i zlepić końcówką widelca.
Bułeczki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec w 200 C około 15 minut.