Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste i szybkie.Mini bułeczki z ciasta francuskiego z ricottą i łososiem.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 594
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 60
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 35
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 881
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 300
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 594
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 60
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 35
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 881
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 300
Składniki
Ricottę z łososiem krótko rozdrobnić w malakserze. Doprawić pieprzem cytrynowym, ketchupem, sosem ostrygowym i ewentualnie solą.Wymieszać.
Schłodzone ciasto lekko rozwałkować i pokroić w prostokąty 5 X 10 cm. Na jednej połówce prostokąta nałożyć porcję masy, przykryć drugą i zlepić końcówką widelca.
Bułeczki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec w 200 C około 15 minut.