Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste i szybkie.Mini bułeczki z ciasta francuskiego z ricottą i łososiem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 626
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1070
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 718
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 626
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1070
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 718
Składniki
Ricottę z łososiem krótko rozdrobnić w malakserze. Doprawić pieprzem cytrynowym, ketchupem, sosem ostrygowym i ewentualnie solą.Wymieszać.
Schłodzone ciasto lekko rozwałkować i pokroić w prostokąty 5 X 10 cm. Na jednej połówce prostokąta nałożyć porcję masy, przykryć drugą i zlepić końcówką widelca.
Bułeczki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec w 200 C około 15 minut.