Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-11-2023
Chrupiące poduszeczki z ciasta francuskiego z soczystą lekko słodkawą dynią i rozpływającym się w ustach wyrazistym serem.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Dynię pokrojona w kostkę najlepiej podsmażyć do zrumienienia na niewielkiej ilości oliwy. Dynię można odrobinę posolić. Kawałki dyni i sera układa się na połowie ciasta francuskiego, zakrywa druga połówką, palcami dociska się ciasto a potem je nacina.
Brzegi można połączyć widelcem. Poduszeczki smaruje się roztrzepanym jajem i posypuje czarnuszką. Piec według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)