Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-11-2023
Chrupiące poduszeczki z ciasta francuskiego z soczystą lekko słodkawą dynią i rozpływającym się w ustach wyrazistym serem.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 784
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8122
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 350
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 121
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2221
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 784
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8122
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 350
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 121
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2221
Składniki
Dynię pokrojona w kostkę najlepiej podsmażyć do zrumienienia na niewielkiej ilości oliwy. Dynię można odrobinę posolić. Kawałki dyni i sera układa się na połowie ciasta francuskiego, zakrywa druga połówką, palcami dociska się ciasto a potem je nacina.
Brzegi można połączyć widelcem. Poduszeczki smaruje się roztrzepanym jajem i posypuje czarnuszką. Piec według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)